Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019

Σφραγίδα της Χάγης (Apostille) - Πόσο κοστίζει και που χρειάζεται

Η Σφραγίδα Χάγης ή Επισημείωση ή Apostille είναι πλέον υποχρεωτική για ορισμένα έγγραφα και την ζητάνε αρκετές δημόσιες αρχές σε όλο τον κόσμο και φυσικά στην Ελλάδα. Είναι μια διαδικασία συνήθως απλή, αλλά χρονοβόρα, γιατί δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, πού πρέπει να απευθυνθούν και τι κινήσεις πρέπει να κάνουν.

Σφραγίδα Χάγης που χρειάζεται

Για την χορήγηση της Σφραγίδας της Χάγης είναι απαραίτητη η ύπαρξη του δείγματος υπογραφής του υπογράφοντος το δημόσιο έγγραφο, µε εξαίρεση τα έγγραφα που φέρουν την προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή (ψηφιακή υπογραφή).
Προσοχή! Υπάρχει περίπτωση το έγγραφο να χρειάζεται Σφραγίδα Χάγης, αλλά να μην έχει υπογραφεί από το κατάλληλο πρόσωπο ή από υπάλληλο, που δεν έχει δώσει δείγμα υπογραφής, με αποτέλεσμα να μην γίνεται αποδεκτό και να πρέπει να εκδοθεί εκ νέου το ίδιο έγγραφο με υπογραφή άλλου αρμόδιου υπαλλήλου. Ως εκ τούτου, πρέπει να διευκρινίζεται κατά την έκδοση του εγγράφου, ότι προορίζεται για χρήση στο εξωτερικό.
Ορισμένα έγγραφα δεν χρειάζονται Σφραγίδα Χάγης, ενώ αναλόγως χώρας, ίσως να πρέπει να τεθεί σφραγίδα από προξενική αρχή.

Που δεν χρειάζεται η Σφραγίδα της Χάγης

α. έγγραφα που εκδόθηκαν από διπλωματικούς ή προξενικούς πράκτορες,

β. διοικητικά έγγραφα που σχετίζονται άμεσα με εμπορικές ή τελωνειακές πράξεις,

γ. από την 1η Ιουνίου 2014, υπάρχει απαλλαγή από την υποχρέωση επικύρωσης με την σφραγίδα της Χάγης, ή οποιασδήποτε ισοδύναμης διατύπωσης των πράξεων και των εγγράφων, που διακινούνται μεταξύ των συμβαλλόμενων κρατών και σχετίζονται:

  • με την προσωπική κατάσταση,
  • με την ικανότητα
  • ή την οικογενειακή κατάσταση φυσικών προσώπων, την κατοικία ή την διαμονή τους, όποια και αν είναι η χρήση για την οποία προορίζονται, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων πράξεων ή εγγράφων, που έχουν εκδοθεί για να χρησιμοποιηθούν ενόψει:
    της τέλεσης γάμου
    ή της σύνταξης μιας ληξιαρχικής πράξης.

Η τελευταία περίπτωση (γ) έχει επικυρωθεί και εφαρμόζεται από τις χώρες: Αυστρία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τουρκία, Πολωνία και Ελλάδα

δ. Στην απαλλαγή αυτή εμπίπτουν και οι πράξεις ή τα έγγραφα που αφορούν

  • στην φορολογική κατοικία
  • ή διαμονή φυσικών προσώπων

και ως εκ τούτου, δεν χρήζουν επικύρωσης με την Σφραγίδα της Χάγης (Apostille), με την προϋπόθεση όμως, ότι θα φέρουν ημερομηνία και υπογραφή και, ενδεχομένως, την σφραγίδα της αρμόδιας Αρχής του κράτους, που τα χορήγησε.

Ποιος μπορεί να χορηγήσει τη Σφραγίδα της Χάγης

Κατά βάση η Σφραγίδα Χάγης χορηγείται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, την Περιφέρεια και τα Πρωτοδικεία.
Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να χορηγηθεί από φυσικό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα δικηγόρο.

Αναλαμβάνουμε την διαδικασία έκδοσης της Σφραγίδας της Χάγης

Η ομάδα του Μεταφραστικού Γραφείου Πειραιάς ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ αναλαμβάνει την αξιολόγηση του εγγράφου (εάν δηλαδή χρειάζεται Σφραγίδα Χάγης ή όχι) και όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να ισχύει το έγγραφο σας σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Οι εργασίες μας επεκτείνονται και εκτός συνόρων, με αποτέλεσμα, να μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε και σε περίπτωση, που χρειάζεστε Σφραγίδα Χάγης από το εξωτερικό. Αναλυτικές βαθμολογίες, φορολογικές δηλώσεις, συμβολαιογραφικά έγγραφα, βεβαιώσεις και πράξεις διοικητικής φύσεως, που χρειάζονται Σφραγίδα Χάγης είναι μερικές από τις εργασίες, που με εχεμύθεια και υπευθυνότητα μπορούμε να αναλάβουμε.
Επικοινωνήστε με το Μεταφραστικό Γραφείο Πειραιάς ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ και μάθετε, πώς μπορείτε να ξεπεράσετε το εμπόδιο, που ονομάζεται «Σφραγίδα Χάγης». Είναι απλό, είναι η δουλειά μας.