Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019

Αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο

Ο χρόνος τρέχει και οι ανάγκες ολοένα και αυξάνονται. Σήμερα, η αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο αποτελεί υπηρεσία, που μια μεγάλη μερίδα πολιτών έχει ανάγκη. Γνωρίζοντας ότι η μεταφραστική υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών αργεί σημαντικά από τη μία και από την άλλη οι απόφοιτοι του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι δυσεύρετοι και με πολύ περιορισμένες δυνατότητες λόγω νόμου, η μόνη λύση για αυθημερόν επίσημη μετάφραση είναι από δικηγόρο.

Είναι δυνατή η αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο;

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στον δικηγόρο να παρέχει μεταφραστικές υπηρεσίες. Εφόσον, λοιπόν, ο δικηγόρος γνωρίζει επαρκώς την γλώσσα από και προς την οποία μεταφράζει αφενός και αφετέρου υπάρχει η δυνατότητα και ο απαραίτητος χρόνος για να μεταφραστεί το έγγραφο που έχει ζητηθεί, τότε είναι απόλυτα δυνατή η αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο.

Μπορούν όλοι να παραδώσουν αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο;

Όχι. Θα πρέπει να υπάρχει απόλυτη συνεννόηση μεταξύ του μεταφραστικού γραφείου και του δικηγόρου μεταφραστή, η οποία βασίζεται σε μια διαρκή σχέση εμπιστοσύνης.

Ποια έγγραφα μπορούν να ενταχθούν στην υπηρεσία «αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο»;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να προβούμε σε αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο σε όλα τα έγγραφα. Τα χαρακτηριστικά του εγγράφου που μπορούν να απολαύσουν μιας τέτοιας υπηρεσίας, είναι συνήθως πιστοποιητικά πάσης φύσεως (οικογενειακής κατάστασης, βάπτισης, γάμου κλπ…), πτυχία, αναλυτικές βαθμολογίες και λοιπά έγγραφα, που δεν είναι μεγάλης έκτασης ούτε ιδιαίτερης δυσκολίας.
Ιατρικά, τεχνικά και νομικά κείμενα, που διακρίνονται για το ιδιαίτερο λεξιλόγιό τους και την εξειδικευμένη ορολογία τους, δεν γίνεται να παραδοθούν αυθημερόν, ακριβώς, επειδή πρέπει να ελεγχθούν από τουλάχιστον ένα επιπλέον πρόσωπο για να υπάρχει ακρίβεια στην αντιστοίχιση των όρων και του νοήματος.

Η αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο γίνεται και στον Πειραιά!

To Μεταφραστικό Κέντρο Πειραιάς Μανωλάκος, που εδρεύει στο μεγάλο λιμάνι, μπορεί να προσφέρει την συγκεκριμένη υπηρεσία, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, που αναφέρθηκαν και πάντα με γνώμονα την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Διακυβεύεται η φήμη τόσο του μεταφραστικού γραφείου όσο και του ίδιου του δικηγόρου, που προβαίνει στην επίσημη μετάφραση του επίμαχου εγγράφου. Στο Μεταφραστικό Κέντρο Πειραιάς Μανωλάκος έχουμε μάθει να κοιτάμε στα μάτια τον πελάτη και αναγνωρίζουμε τα όριά μας, όσο μεγάλα κι αν είναι.

Είναι ακριβή η αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο;

Η απάντηση σε γενικές γραμμές είναι αρνητική. Ο λόγος είναι ότι εάν μπορεί μια μετάφραση να γίνει αυθημερόν, τότε προτείνεται αμέσως στο πελάτη, οπότε το κόστος παραμένει το ίδιο και προσαρμόζεται στο πρόγραμμά του.
Αντιθέτως, υπάρχουν περιπτώσεις όπου η μετάφραση θα χρειαστεί επιπλέον χρόνο και κόπο, που συνήθως δεν συμπεριλαμβάνεται στο προβλεπόμενο καθημερινό πρόγραμμα του μεταφραστή δικηγόρου, με αποτέλεσμα να υπάρχει, ίσως, μια μικρή αύξηση του κόστους, το οποίο όμως σπανίως μετακυλίεται στην τελική τιμή, καθώς στρατηγική του Μεταφραστικού Κέντρου Πειραιά Μανωλάκος δεν είναι το ευκαιριακό κέρδος λίγων ευρώ (γιατί δεν είναι μεγαλύτερη η διαφορά), αλλά η διασφάλιση της εξυπηρέτησης του πελάτη με μια ποιοτική μετάφραση.

Στο Μεταφραστικό Κέντρο Πειραιάς Μανωλάκος βασιζόμαστε σε στέρεες και υγιείς συνεργασίες με αποτέλεσμα να μπορούμε να παραδώσουμε στους πελάτες αυθημερόν επίσημη μετάφραση από δικηγόρο, ώστε να ικανοποιηθούν όλες τους οι ανάγκες.