Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Σάββατο, 09 Ιανουαρίου 2021

Σφραγίδα Χάγης (Apostille) σε πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία και βεβαιώσεις σπουδών

Οι σπουδές στο εξωτερικό αποτελεί μία από τις επιλογές για τους Έλληνες αποφοίτους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., οι οποίοι από την άνοιξη και μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου συρρέουν να μαζέψουν όλα τα δικαιολογητικά για την έγκυρη και έγκαιρη εγγραφή τους σε κάποιο πανεπιστήμιο της αλλοδαπής.

Δεν είναι λίγα εκείνα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που ζητούν να επισυνάπτεται η σφραγίδα Χάγης (Apostille) ή αλλιώς Επισημείωση, στα δημόσια έγγραφα που προορίζονται για χρήση στο εξωτερικό. Μια διαδικασία που άλλοτε τρομάζει κι άλλοτε προβληματίζει.
Οι παράγοντες που πρέπει να λάβει κανείς είναι οι εξής:

  1. Τόπος έκδοσης εγγράφου,
  2. Χρόνος έκδοσης εγγράφου,
  3. Υπάλληλος που υπέγραψε το εκάστοτε έγγραφο.

Δέχεται το έγγραφο σφραγίδα Χάγης (Apostille)

Σε πρώτη φάση διερευνάται ο τόπος έκδοσης του εγγράφου, ώστε κατόπιν επαφής με το αρμόδιο τμήμα να εξακριβωθεί, εάν και εφόσον το εν λόγω έγγραφο έχει υπογραφεί από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο, ο οποίος έχει στείλει την ηλεκτρονική υπογραφή του στην αντίστοιχη Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Εάν όχι, τότε το έγγραφο σπουδών πρέπει να επανεκδοθεί. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάποιο πιστοποιητικό έχει εκδοθεί προ ετών, οπότε και η ηλεκτρονική υπογραφή δεν έχει καταχωρηθεί στη βάση δεδομένων της εκάστοτε Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σε περίπτωση που δεν χρειαστεί επανέκδοση της βεβαίωσης σπουδών ή κάποιου άλλου εγγράφου, τότε κατατίθενται στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οπότε και λαμβάνεται η σφραγίδα Χάγης.

Τι βεβαιώνει η σφραγίδα Χάγης (Apostille)

Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η σφραγίδα Χάγης (Apostille) δεν βεβαιώνει ούτε το περιεχόμενο του εγγράφου, ούτε φυσικά και την ορθότητα της μετάφρασης, γι’ αυτό και πρέπει να κινείται η διαδικασία πριν κατατεθούν τα χαρτιά για μετάφραση. Σκοπός της σφραγίδας Χάγης ή Apostille είναι η βεβαίωση της υπογραφής που φέρουν τα έγγραφα και ως εκ τούτου πρέπει να μεταφραστεί και το περιεχόμενο της σφραγίδας.


Αν όλα αυτά σας φαίνονται περίπλοκα ή χρονοβόρα, επικοινωνήστε με το Μεταφραστικό Κέντρο Πειραιάς ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ και μάθετε ό,τι χρειάζεστε για την δική σας ξεχωριστή περίπτωση, στέλνοντας απλώς όλα τα χαρτιά που προορίζονται για τις σπουδές σας στο εξωτερικό. Ένα απλό e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. αρκεί για να μάθετε έγκυρα και ορθά ό,τι χρειάζεστε. Εσείς φτιάξτε βαλίτσες, κι αφήστε τα διαδικαστικά σε εμάς.