Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020

Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση από το gov.gr

Με το άρθρο 52 του νόμου 4635/2019 ως ισχύει, το ελληνικό δημόσιο φιλοδοξεί να ψηφιοποιήσει τις υπηρεσίες του ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα συνωστισμού και ατελείωτων ωρών αναμονής ακόμα και για απλά έγγραφα. Η πλατφόρμα gov.gr φιλοδοξεί να φιλοξενήσει όλες τις ψηφιακές υπηρεσίες των υπουργείων, φορέων, οργανισμών και ανεξάρτητων αρχών του Δημοσίου. Πλέον ο κάθε πολίτης από τον υπολογιστή του σπιτιού του και με τους κωδικούς του TaxisNet μπορεί να εκδώσει έγγραφα που στο παρελθόν θα χρειαζόταν ώρες αν όχι μέρες.

Μεταξύ των παροχών της πλατφόρμας είναι και η έκδοση υπεύθυνης δήλωσης ή εξουσιοδότησης με ηλεκτρονική υπογραφή. Ακολουθώντας απλά βήματα, από τον υπολογιστή του σπιτιού σας, μπορείτε να εκδώσετε, να εκτυπώσετε και να στείλετε ηλεκτρονικά υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις, ισότιμες με τις κλασικές χειρόγραφες με το γνήσιο της υπογραφής από τα Κ.Ε.Π. ή την Αστυνομία.

Τα βήματα για την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης ή εξουσιοδότηση από το gov.gr με ηλεκτρονική υπογραφή:

Βήμα 1: Επισκεφτείτε την σελίδα www.gov.gr

Βήμα 2: Από την κεντρική σελίδα, επιλέξτε την κατηγορία “Πολίτης και καθημερινότητα”

Βήμα 3: Στην νέα σελίδα, επιλέξτε “Υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση”

Βήμα 4: Από την λίστα που θα εμφανιστεί, μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες που αφορούν την επιλεγμένη κατηγορία. Επιλέξτε “Έκδοση εξουσιοδότησης” ή “Έκδοση υπεύθυνης δήλωσης”, ανάλογα με το τι χρειάζεστε.

Βήμα 5: Ανεξάρτητα από την επιλογή που θα κάνετε, στην νέα σελίδα πρέπει να εισάγετε τους κωδικούς ενός λογαριασμού τραπέζης (web banking) ή τους κωδικούς από το TaxisNet. Ελέγξτε ότι βάλατε σωστά τους κωδικούς σας και επιλέξτε “Είσοδος στην υπηρεσία”

Σημείωση:
Εάν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα για την έκδοση υπεύθυνης δήλωσης ή εξουσιοδότηση από το gov.gr, χρειάζεστε τους κωδικούς ενός λογαριασμού τραπέζης (web banking), για να επιβεβαιώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου, στον οποίο θα λαμβάνετε κάθε φορά τον κωδικό επιβεβαίωσης για τα έγγραφα που εκδίδετε από την πλατφόρμα.
Μόλις γίνει η επιβεβαίωση του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου, στην συνέχεια, αλλά και κάθε άλλη φορά, οι κωδικοί του TaxisNet είναι αρκετοί.

Βήμα 6: Η επόμενη σελίδα σας ρωτάει “Τι είδους έγγραφο θέλετε να εκδώσετε;” και σας παρουσιάζει έναν πίνακα με τα διαθέσιμα πρότυπα. Ανάλογα με τις ανάγκες σας επιλέξτε “Υπεύθυνη Δήλωση” ή “Εξουσιοδότηση με ελεύθερο κείμενο” και πατήστε το κουμπί “Επιλογή”.

Βήμα 7: Στην επόμενη σελίδα απαιτείται ταυτοποίηση. Εάν έχετε επιβεβαιώσει τον αριθμό του κινητού σας, όπως περιγράψαμε στο Βήμα 5 με τους κωδικούς web banking, μπορείτε να συνδεθείτε με τους κωδικούς από το TaxisNet.

Βήμα 8: Επόμενο βήμα είναι η επιβεβαίωση του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου τον οποίο συμπληρώνετε στο αντίστοιχο πεδίο.

Βήμα 9: Με βάση τους κωδικούς TaxisNet που εισήγατε στο Βήμα 5, η πλατφόρμα σας ζητάει να επιβεβαιώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, Α.Φ.Μ., Ημερομηνία Γέννησης, και Τηλέφωνο (αριθμός κινητού που έχτε δηλώσει).

Βήμα 10: Συμπληρώνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας, είναι τα ίδια στοιχεία που θα εμφανιστούν στην “Υπεύθυνη Δήλωση” ή στην “Εξουσιοδότηση”, και επιλέγετε “Συνέχεια”.

Βήμα 11: Στην επόμενη σελίδα συμπληρώνετε το κείμενο που θέλετε να εμφανίζεται στην “Υπεύθυνη Δήλωση” ή στην “Εξουσιοδότηση”, και τα στοιχεία του Εξουσιοδοτούμενου.

Βήμα 12: Σε αυτό το σημείο μπορείτε να δείτε σε προεπισκόπηση την “Υπεύθυνη Δήλωση” ή την “Εξουσιοδότηση”, να ελέγξετε ότι όλα τα στοιχεία είναι σωστά και να εκδώσετε το έγγραφο.

Βήμα 13: Μόλις επιλέξετε “Έκδοση”, στο κινητό που έχετε δηλώσει θα έρθει ένας κωδικός ο οποίος «ενεργοποιεί» την ηλεκτρονική “Υπεύθυνη Δήλωση” ή “Εξουσιοδότηση” και την καθιστά ισότιμη με την χειρόγραφη με γνήσιο υπογραφής από τα Κ.Ε.Π. ή την Αστυνομία.

Το έγγραφο, που θα εκδοθεί, μπορεί να αποσταλεί ηλεκτρονικά σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, αφού ο φορέας έχει την δυνατότητα με τον κωδικό του εγγράφου να επαληθεύσει την εγκυρότητά του.

Η διαδικασία έκδοσης των παραπάνω ηλεκτρονικών εγγράφων είναι εξαιρετικά απλή και γρήγορη, και θα σας γλιτώσει πολύτιμο χρόνο, αφού μπορείτε να το κάνετε από την άνεση του σπιτιού σας. Η πλατφόρμα gov.gr εξελίσσετε με νέες υπηρεσίες και βελτιώνεται με τα σχόλια των πολιτών, που την χρησιμοποιούν καθημερινά. Στόχος της είναι να γίνει το ένα και μοναδικό σημείο επαφής των πολιτών με τους δημόσιους φορείς.

♦ ♦ ♦ Συμβουλές ασφαλείας ♦ ♦ ♦
  1. Τους κωδικούς για το web banking τους έχετε εσείς και τους κωδικούς για το TaxisNet ο λογιστής σας. Μην δίνετε τους κωδικούς στον οποιοδήποτε για να σας εκδώσουν την Υπεύθυνη Δήλωση ή την Εξουσιοδότηση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γρήγορη.
  2. Εάν πάλι δεν είσαστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτιμήστε το παραδοσιακό τρόπο, της χειρόγραφης Υπεύθυνης Δήλωσης ή Εξουσιοδότησης με γνήσιο υπογραφής από τα Κ.Ε.Π. ή την Αστυνομία.
  3. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να δώσετε τους κωδικούς σας, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αλλάξτε τους. Η τράπεζα μπορεί να σας στείλει καινούργιους κωδικούς και ο λογιστής σας να αλλάξει τους κωδικούς στο TaxisNet.