Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019

Επίσημη μετάφραση εγγράφων και σφραγίδα Χάγης APOSTILLE

Έχει γίνει σχεδόν ο φόβος και ο τρόμος για όποιον θέλει να κάνει επίσημη μετάφραση εγγράφων και να τα καταθέσει στο δημόσιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού. Ακόμα και αν βρει τον κατάλληλο δικηγόρο μεταφραστή, είτε η δημόσια υπηρεσία που θα το καταθέσει είτε ακόμα και ο ίδιος δικηγόρος μεταφραστής θα ζητήσει την σφραγίδα Χάγης APOSTILLE.

Τι είναι η σφραγίδα Χάγης APOSTILLE;

Η ιστορία μας φέρνει στη μακρινή 5η Οκτωβρίου 1961, όπου υπεγράφη μια Σύμβαση μεταξύ πολλών κρατών κατά την οποία καταργείται η υποχρέωση διπλωματικής ή προξενικής επικύρωσης των αλλοδαπών δημόσιων εγγράφων. Έτσι λοιπόν, κάθε φορά που ένα έγγραφο έχει συνταχθεί σε ξένο κράτος και θέλει ο φέρων το έγγραφο να το χρησιμοποιήσει σε άλλο κράτος - το οποίο έχει επίσης συμβληθεί στην εν λόγω Σύμβαση - τότε δεν χρειάζεται να απευθυνθεί σε κάποια διπλωματική ή προξενική αρχή, αλλά στην δημόσια υπηρεσία εκείνη, που ασχολείται με την σφραγίδα Χάγης APOSTILLE.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σφραγίδα που τίθεται σε ξεχωριστή σελίδα στο τέλος του εγγράφου (ή στην αρχή αν βολεύει τον δημόσιο υπάλληλο), όπου πιστοποιείται το γνήσιο της υπογραφής και της σφραγίδας που φέρει το έγγραφο. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η δημόσια αρχή που βάζει αυτήν την σφραγίδα συμφωνεί με το περιεχόμενο του εγγράφου ή ο δημόσιος υπάλληλος που θέτει την υπογραφή του κάτω από την σφραγίδα Χάγης APOSTILLE, είναι υπεύθυνος για την ακρίβεια των πληροφοριών, που παρέχει το έγγραφο.

Ισχύει για όλες τις χώρες η σφραγίδα Χάγης APOSTILLE;

Όχι, δεν ισχύει για όλες τις χώρες. Γι’ αυτό και πριν γίνει η επίσημη μετάφραση εγγράφων, το μεταφραστικό γραφείο, στο οποίο θα απευθυνθείτε προτού σας στείλει για να βάλετε την σφραγίδα Χάγης APOSTILLE, θα πρέπει να ελέγξει (εάν δεν το έχετε κάνει εσείς), εάν μπορεί να τεθεί η σφραγίδα Χάγης APOSTILLE, δηλαδή εάν το κράτος έχει συμβληθεί στη Σύμβαση της Χάγης αφενός και αφετέρου εάν το κράτος δεν έχει εγείρει αντιρρήσεις για την προσχώρησή ορισμένων χωρών.
Μέχρι το 2015 η Ελλάδα είχε εγείρει αντίρρηση για την Γεωργία, κάτι που πλέον δεν ισχύει, ενώ από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 η Ελλάδα έχει άρει τις αντιρρήσεις της στην ένταξη της Αλβανίας στη Σύμβαση της Χάγης.
Για όσες χώρες δεν έχουν συμβληθεί ακόμα στη Σύμβαση της Χάγης ή έχουν εγερθεί αντιρρήσεις, ισχύει το προηγούμενο καθεστώς με την διπλωματική ή προξενική επικύρωση.

Η σφραγίδα Χάγης APOSTILLE για την επίσημη μετάφραση εγγράφων

Προτού βρείτε ένα μεταφραστικό γραφείο για να κάνετε την επίσημη μετάφραση εγγράφων, πτυχίο, δίπλωμα, βεβαίωση φορολογικής κατοικίας για θέματα εφορίας κλπ… σκεφτείτε να επικοινωνήστε με το γραφείο Χάγης της περιοχής, στην οποία έχει εκδοθεί το έγγραφο, για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να βάλετε την περίφημη σφραγίδα Χάγης APOSTILLE. Κατόπιν προβαίνετε στην επίσημη μετάφραση των εγγράφων σας. Καλό θα ήταν να μεταφραστεί και η σφραγίδα Χάγης APOSTILLE, το κόστος είναι πολύ μικρό και η εξυπηρέτησή σας πολύ μεγάλη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής σχετικά με την σφραγίδα Χάγης APOSTILLE και τα κατά τόπους γραφεία.
Φυσικά, υπάρχουν και μεταφραστικά γραφεία, που μπορούν να διεκπεραιώσουν συνολικά την υπόθεσή σας, χωρίς να χρειαστεί να αναμένετε στην ούρα ή να βρείτε την κατάλληλη υπηρεσία από την οποία μπορείτε να λάβετε την σφραγίδα Χάγης APOSTILLE.
Πριν κάνετε οτιδήποτε, ρωτήστε, είναι προς όφελος σας!

Το Μεταφραστικό Γραφείο ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ στον Πειραιά μπορεί να παράσχει όχι μόνο την επίσημη μετάφραση εγγράφων, αλλά και να κινήσει την διαδικασία για την επικύρωση του εγγράφου με την σφραγίδα Χάγης APOSTILLE.