Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019

Μεταφραστική υπηρεσία: μια διαχρονική αξία

Μόνο να αναλογιστεί κανείς πόσες επίσημες γλώσσες υπάρχουν στην Ευρώπη (24 στον αριθμό για να ακριβολογούμε) γίνεται αντιληπτό το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον - και ενίοτε συμφέρον - των αξιωματούχων να ομιλούν όσο το δυνατόν περισσότερες ξένες γλώσσες. Επειδή, όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί ο τρόπος να διδάσκεται ο ανθρώπινος νους τόσες πολλές γλώσσες σε μικρό χρονικό διάστημα, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμες για το άτομο, όλοι οι πολιτικοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί ηγέτες έχουν τη δική τους προσωπική μεταφραστική υπηρεσία, που αποτελείται από ανθρώπους ειδικά εκπαιδευμένους και καταρτισμένους να τους παρέχουν γρήγορες και άριστες υπηρεσίες, είτε μεταφράζοντας κάποιο έγγραφο είτε κάνοντας διερμηνεία.

Τη μεταφραστική υπηρεσία, όμως, δεν την χρειάζονται μόνο οι δημόσιοι αξιωματούχοι, αλλά και ο μικρός επιχειρηματίας της γειτονιάς, ο οποίος θέλει να ανοίξει την επιχείρηση του σε πελάτες στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Η μεταφραστική υπηρεσία ενός μεταφραστικού γραφείου, πρέπει να διακρίνεται για την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και την ταχεία υλοποίηση των έργων, που κατά καιρούς ανατίθενται στους συνεργάτες μεταφραστές.
Έχει αναφερθεί ήδη αρκετές φορές ότι η μετάφραση πλέον αποτελεί μια βιομηχανία με πολύ μεγάλες προεκτάσεις και η εξειδίκευση σε συνδυασμό με την δυσκολία των κειμένων φέρνουν τους πελάτες να έχουν ακόμα περισσότερες απαιτήσεις από τη μεταφραστική υπηρεσία, που τελικά θα επιλέξουν.

Μεταφραστική υπηρεσία: κριτήρια για την επιλογή

Πολλοί είναι αυτοί που ευαγγελίζονται, ότι παρέχουν ή έχουν βρει μεταφραστικό γραφείο, που παρέχει αξιόπιστη και επαγγελματική μεταφραστική υπηρεσία. Η μετάφραση, όμως, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, εξ’ ου και πολλοί εγκαταλείπουν ενώ άλλοι φυτοζωούν, καθώς στο τέλος η ποιότητα της μετάφρασης είναι, που μετράει και όχι τόσο η τιμή, ο χρόνος παράδοσης ή το διαδικτυακό μάρκετινγκ.
Ο επαγγελματίας μεταφραστής κατ’ αρχήν έχει ολοκληρώσει πανεπιστημιακές σπουδές (είτε προπτυχιακές είτε μεταπτυχιακές) στον τομέα της μετάφρασης. Παρά τούτο, και επειδή τέτοιες μεταφραστικές σπουδές κυρίως για λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες είναι από ανύπαρκτες μέχρι εξαιρετικά περιορισμένες, τότε συμβαίνει να εργάζονται και ως μεταφραστές αυτοί που αγαπούν τις ξένες γλώσσες, έχουν περιέργεια και ενδιαφέρον για να εντρυφήσουν και να αναπτύξουν τις γλωσσολογικές τους ικανότητες τόσο στον γραπτό όσο και στον προφορικό - αν μιλάμε για διερμηνεία - λόγο.
Ουσιαστικά η μεταφραστική υπηρεσία ανήκει κατά μία έννοια στη μεγάλη οικογένεια της γλωσσολογίας και ως εκ τούτου γλωσσολόγοι, που εκ προοιμίου ενδιαφέρονται για την επιμέλεια της γλώσσας μπορούν να προσφέρουν άρτια μεταφραστική υπηρεσία, καθώς το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα επιμελημένο κείμενο, μεταφρασμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν λάθη, ασάφειες και ατέλειες, που θα αλλοίωναν την εικόνα του τελικού κειμένου.

Μεταφραστική υπηρεσία στην Ελλάδα

Όπως και στους περισσότερους τομείς έτσι και εδώ το ελληνικό δαιμόνιο θέλει να ασχοληθεί με οποιονδήποτε κλάδο από τον οποίο θεωρεί, ότι μπορεί εύκολα και γρήγορα να βγάλει χρήματα. Πάμπολλα μεταφραστικά γραφεία ανοίγουν ετησίως που υπόσχονται μεταφραστική υπηρεσία υψηλής ποιότητας, αλλά χωρίς να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και κυρίως τους συνεργάτες, που θα μπορούσαν να παράγουν έγκυρες και ποιοτικές μεταφράσεις.
Μέλημα όλων όσων χρειάζονται μεταφραστική υπηρεσία για διάφορα έγγραφα όπως πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία, έγγραφα για την εφορία, το Δημόσιο, τον ΑΣΕΠ, για Ελλάδα και εξωτερικό, είναι να βρουν τους κατάλληλους επαγγελματίες, που θα μπορέσουν υπεύθυνα και χωρίς περιστροφές να προσφέρουν μεταφραστικές υπηρεσίες εγνωσμένου κύρους. Αξιόπιστες και ποιοτικές μεταφραστικές υπηρεσίες υπάρχουν και ίσως είναι και δίπλα μας, αρκεί να τις αναζητήσουμε με προσοχή και σύνεση.