Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Σάββατο, 25 Μαΐου 2019

Κατάλογοι εστιατορίων - Η αρχή της στρατηγικής μάρκετινγκ για κάθε επιχείρηση εστίασης

Είμαστε ένας λαός, που του αρέσει το φαγητό! Για την ακρίβεια, μας αρέσει το καλό φαγητό! Εάν είσαστε ιδιοκτήτης ή υπεύθυνος για ένα εστιατόριο, μια μπυραρία, ή ενός καφέ, ξέρετε πόσο σημαντική είναι η ποιότητα των πρώτων υλών, που χρησιμοποιείτε αλλά και εξίσου σημαντική η παρουσίασή τους. Μια επιτυχημένη παρουσίαση ξεκινάει από τον κατάλογο.
Εάν η επιχείρησή σας είναι ένα απλό μεζεδοπωλείο ή ένα βραβευμένο εστιατόριο, τις περισσότερες φορές ο πελάτης επιλέγει με βάση την πρώτη εντύπωση. Και αυτή είναι ο κατάλογος. Ακόμα και εάν πιστεύετε ότι οι κατάλογοι εστιατορίων είναι απλοί τιμοκατάλογοι, εκμεταλλευτείτε τους σαν ένα ακόμα εργαλείο μάρκετινγκ. Έτσι κι αλλιώς είναι σίγουρο ότι θα το δουν παλιοί και νέοι πελάτες. Ανοίξτε τους την όρεξη με ένα καλοσχεδιασμένο και άριστα σχεδιασμένο και εκτυπωμένο κατάλογο εστιατορίου.

Δημιουργία μενού εστιατορίου

Ταυτότητα εστιατορίου

Βασικό ρόλο στην επιτυχία για τη δημιουργία μενού εστιατορίου είναι ο σχεδιασμός του. Είναι σημαντικό ο σχεδιασμός του να αντιπροσωπεύει την ταυτότητα της επιχείρησης. Εάν έχετε ένα εστιατόριο με θέμα το BBQ, ο κατάλογος πρέπει να το δηλώνει με την πρώτη ματιά. Έχει αποδειχθεί, ότι τα τελευταία χρόνια η πλειοψηφία των πελατών επιλέγει εστιατόρια με συγκεκριμένη ταυτότητα, μενού αντίστοιχο και μικρό.

Σχεδιασμός μενού εστιατορίου

Είναι σημαντική, λοιπόν, η επένδυση στο σχεδιασμό του καταλόγου. Επιλέξτε έναν επαγγελματία γραφίστα με γνώση και εμπειρία, όχι μόνο στο σχεδιασμό καταλόγων, αλλά στο σχεδιασμό επιχείρησης παρόμοιας με τη δική σας. Καλέστε τον γραφίστα στο χώρο σας, ξεναγήστε τον, παρουσιάστε τα πιάτα σας και την φιλοσοφία σας. Χρήσιμες πληροφορίες για έναν επιτυχημένα κατάλογο. Στο εξωτερικό, τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί μια νέα επιστήμη γνωστή ως «menu engineering». Αυτή η επιστήμη ασχολείται με τον σχεδιασμό μενού εστιατορίων προκειμένου να περνάνε στους πελάτες συγκεκριμένα μηνύματα, να σπρώχνουν τους καταναλωτές προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να τους ενθαρρύνουν να ξοδέψουν περισσότερα και να θέλουν να επιστρέψουν και πάλι. Όπως είχε δηλώσει στο BBC ο Γκρεγκ Ραπ, επαγγελματίας menu engineer με πάνω από 34 χρόνια εμπειρίας, ο σχεδιασμός ενός μενού μιας αλυσίδας εστιατορίων, που μπορεί να εξυπηρετεί εκατομμύρια πελάτες καθημερινά στο σύνολό της, είναι μια διαδικασία που μπορεί να κρατήσει σχεδόν 2 χρόνια.

Εύκολο στην ανάγνωση

Υπήρχε η άποψη, ότι τα πιάτα, που θέλουμε να προωθήσουμε πιο πολύ, μπαίνουν στην δεξιά επάνω γωνία του καταλόγου. Με τα χρόνια και μετά από αρκετές έρευνες αποδείχθηκε, ότι οι άνθρωποι διαβάζουν έναν κατάλογο εστιατορίου, όπως διαβάζουν τα πάντα. Ξεκινάνε από την επάνω αριστερή γωνία και καταλήγουν στην κάτω αριστερή. Είναι σημαντικό λοιπόν, το μενού εστιατορίου να είναι εύκολο στην ανάγνωση, τα πιάτα να είναι λογικά κατηγοριοποιημένα (ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως, επιδόρπια, ποτά), έτσι ώστε ο πελάτης να βρει εύκολα αυτό που του αρέσει ή αυτό που θέλει να δοκιμάσει. Εάν βρουν γρήγορα αυτό που θέλουν μπορεί να αφιερώσουν χρόνο σε άλλα πιάτα, που μπορεί να παραγγείλουν.

Ανταγωνισμός

Σε κάθε γωνιά κάθε πόλης της Ελλάδας υπάρχουν αν όχι πολλά, υπάρχει έστω ένα εστιατόριο. Εάν έχετε σκοπό να ανοίξετε μια επιχείρηση εστίασης σε αυτή τη γειτονιά, ακόμα και εάν είναι τελείως διαφορετική από την υπάρχουσα, επισκεφτείτε την. Δείτε πώς λειτουργεί, πώς παρουσιάζει τα πιάτα στο μενού και πώς προωθεί τα πιάτα ημέρας. Θα πάρετε αρκετές ιδέες και για τη δημιουργία μενού εστιατορίου αλλά και για τις τιμές.

Εκτύπωση μενού εστιατορίων

Η δημιουργία μενού εστιατορίου ολοκληρώνεται με την εκτύπωσή του. Στο Φωτοτυπικό και Μεταφραστικό Κέντρο Πειραιά - Μανωλάκος, γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι αρχικά η δημιουργία ενός μενού εστιατορίου και γι’ αυτό έχουμε επενδύσει στο κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία στο χώρο, αλλά και πόσο σημαντική είναι η ποιοτική εκτύπωση μενού εστιατορίου. Διαθέτουμε ποικιλία τύπων χαρτιών σε διάφορα μεγέθη και τον κατάλληλο εξοπλισμό, που εγγυάται εκτύπωση με ζωντανά χρώματα και έντονες λεπτομέρειες. Ο εξοπλισμός, που έχουμε στη διάθεσή σας, περιλαμβάνει και την υπηρεσία θερμής ή ψυχρής πλαστικοποίησης για μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο και στη χρήση του μενού.