Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

5 μυστικά για άψογες καλοκαιρινές φωτογραφίες

Είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που το να αρπάξετε τη φωτογραφική σας μηχανή και να βγάλετε τις καλοκαιρινές φωτογραφίες της νέας σεζόν είναι απαραίτητο, ιδιαίτερα όταν την φωτογραφία θα στολίζει ένας καταγάλανος ουρανός και ένας ηλιόλουστος ήλιος. Φωτογραφίες από μια πόλη γεμάτη κόσμο ή μιας ήρεμης λίμνης με φόντο το ηλιοβασίλεμα, είναι βαρετές και συνηθισμένες. Το καλοκαίρι είναι κάτι παραπάνω… το καλοκαίρι είναι μια ιστορία για να θυμόμαστε και να διηγούμαστε όλο το χειμώνα μέσα από τις φωτογραφίες.

Τι σημαίνει το καλοκαίρι για τον καθένα
Camping, διακοπές στο εξοχικό, χαλάρωση σε μια αιώρα στην αυλή του σπιτιού, ξαπλωμένος στην ακρογιαλιά, ή λίγο από όλα. Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι προσωπικές και αυτά που μας ξεκουράζουν ή χαλαρώνουν διαφέρουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο να οργανώσετε τις διακοπές και όλα εκείνα που αξίζει να απαθανατίσετε σε μια φωτογραφία. Η οργάνωση θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε την τέλεια καλοκαιρινή ιστορία, για να έχετε να θυμάστε τον χειμώνα. Στο τέλος των διακοπών ξεχωρίστε τις φωτογραφίες που θα σας βοηθήσουν να πλέξετε την ιστορία και σκεφτείτε να τις τυπώσετε είτε μια-μια, είτε να δημιουργήσετε ένα collage από φωτογραφίες που θα σας συντροφεύσουν τους χειμωνιάτικους μήνες.

Μείνετε μακριά από το έντονο φως
Αν και οι ακτίνες του ηλίου όταν αγκαλιάζουν το σώμα ή το πρόσωπό σας, σας κάνουν να αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στον παράδεισο, δεν ισχύει το ίδιο όταν θέλετε να βγάλετε φωτογραφία. Το έντονο φως δημιουργεί σκιές στο πρόσωπο που θέλετε να φωτογραφίσετε, και πολλές φορές στην φωτογραφία τα χρώματα ή το πρόσωπο μαυρίζουν με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, είτε ξοδεύοντας εκατοντάδες ευρώ για να πάρετε έναν φακό κατάλληλο για το έντονο φως, ή ένας φίλος σας να κρατάει ένα λευκό σεντόνι για να μειώνει το φως ή να βγείτε τη μαγική ώρα για να τραβήξετε την τέλεια φωτογραφία στο σημείο όπου θέλετε εσείς. Οι επαγγελματίες φωτογράφοι την ονομάζουν “golden hour”, και αντιστοιχεί στο μισάωρο πριν την ανατολή του ηλίου και μισή ώρα μετά τη δύση του ηλίου.

Χρώματα
Το καλοκαίρι είναι μια εποχή γεμάτη χρώματα. Λουλούδια σε διάφορες έντονες αποχρώσεις, αλλά ακόμα και οι πολύχρωμες ομπρέλες σε μια παραλία, προσφέρουν έντονους και ζεστούς συνδυασμούς χρωμάτων και στοιχείων που συνθέτουν μια φωτογραφία. Επωφεληθείτε από αυτήν την ευκαιρία και φωτογραφίστε ό,τι βλέπει το μάτι σας για τον εμπλουτισμό της καλοκαιρινής σας ιστορίας.

Selfies
Τα τελευταία χρόνια οι selfies έχουν γίνει πολύ της μόδας. Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι όταν θα βρεθείτε περιτριγυρισμένοι από ένα όμορφο τοπίο με έντονα χρώματα και συνδυασμούς, μην διστάσετε να φωτογραφίσετε τον εαυτό σας, ακόμα και με το κινητό σας. Βέβαια, η selfie με το κινητό περιορίζεται στην έκταση του χεριού σας, με κίνδυνο το αποτέλεσμα να μην είναι το αναμενόμενο. Ρυθμίστε στην φωτογραφική σας μηχανή τον χρονομέτρη, πάρτε την κατάλληλη στάση και “say cheese”!

Η υπομονή είναι αρετή
Από τις πρώτες μέρες στη ζωή μας μαθαίνουμε τις λέξεις επιμονή και υπομονή. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος θα σας πει ότι η τέλεια φωτογραφία θέλει υπομονή. Υπομονή για την τέλεια ώρα που το φυσικό φως θα τονίζει ακόμα περισσότερο το τοπίο, υπομονή έτσι ώστε το στοιχείο εκείνο που θα κάνει το τοπίο να ξεχωρίζει, όπως για παράδειγμα ένα ζώο ή ένας αθλητής, να μπει μέσα στο πορτραίτο. Όταν βρείτε το τοπίο που θέλετε να φωτογραφίσετε μείνετε αρκετή ώρα και τραβήξτε φωτογραφίες από διαφορετικές γωνίες με διαφορετικό φόντο κάθε φορά. Η διαφορετικότητα μεταξύ των φωτογραφιών θα σας εκπλήξει.

Στο Φωτοτυπικό και Μεταφραστικό Κέντρο Πειραιά – Μανωλάκος διαθέτουμε την εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό για την άριστη και ποιοτική εκτύπωση των φωτογραφιών σας. Διαθέτουμε εκτυπωτή μεγάλων διαστάσεων με 12 οικολογικά μελάνια νερού για άριστη εκτύπωση σε διάφορες διαστάσεις. Ενδιαφέρεστε για εκτύπωση φωτογραφιών; Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Ελάτε να φτιάξουμε μαζί την δική σας καλοκαιρινή ιστορία.