Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Κατάργηση του επικυρώσιμου την 1/1/2017

Μέχρι τις 31/12/2016, για επικυρωμένες μεταφράσεις, από δικηγόρο, χρειαζόταν η υπογραφή και η σφραγίδα του δικηγόρου που να αναγράφει όλα τα στοιχεία επικοινωνίας και τον αριθμό μητρώου του, αλλά και το επικυρώσιμο, αξίας 2 ευρώ, που ουσιαστικά ήταν η εισφορά υπέρ του πρώην Τ.Ε.Α.Δ. (νυν ΕΤΕΑ).

Το Υπουργείου Εργασίας, με τη διάταξη του σχεδίου νόμου με  τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής, Ρυθμίσεις για την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Εφαρμοστικές Διατάξεις του Ν.4387/2016 (ΦΕΚ - Α - 85)», καταργεί το επικυρώσιμο, από 1/1/2017.

Για την ακρίβεια, στο τέλος της παρ. 10 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016 προστίθεται το παρακάτω εδάφιο: «Από 1.1.2017, η εισφορά υπέρ του πρώην Τ.Ε.Α.Δ. (νυν ΕΤΕΑ) επί του ενσήμου επικύρωσης της περίπτωσης δ’ της παρ. 2 του άρθρου 30 του ν.δ. 4114/ 1960 (Α’164) όπως προστέθηκε με την περίπτωση α’ της παρ. 8 του άρθρου 22 του ν. 1868/1989 (Α’230), καταργείται.»

Παραμένει όμως η υποχρέωση του δικηγόρου μεταφραστή, να υπογράψει ο ίδιος την επικυρωμένη μετάφραση και στη σφραγίδα του να αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας, ο αριθμός μητρώου και ο σύλλογος στον οποίο ανήκει. Δυστυχώς είναι σύνηθες το φαινόμενο να εμφανίζονται επικυρωμένες μεταφράσεις με σφραγίδα που αναφέρει ένα όνομα και το επάγγελμα του δικηγόρου. Μια σφραγίδα που μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε.