Υπηρεσίες σάρωσης - Σκανάρισμα σχεδίων

Ψηφιοποίηση

ή αλλιώς σκανάρισμα σχεδίων και εγγράφων και αποθήκευση σε CD ή USB ή και αποστολή με email

Εκτυπώσεις σχεδίων - Εκτυπώσεις φωτογραφιών

Εκτυπώσεις

αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών, αυτοκόλλητα για τζαμαρίες καταστημάτων κ.α.

Μεταφράσεις - Επικυρωμένες μεταφράσεις

Μεταφράσεις

ισότιμες του υπουργείου εξωτερικών, για συναλλαγές με δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα

Φωτοτυπίες

Φωτοτυπίες

σχεδίων και εγγράφων έγχρωμες και ασπρόμαυρες σε διάφορους τύπους χαρτιών

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016

Εκτύπωση σε καμβά για gallery walls

Αν και οι περισσότεροι δεν είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι ή συλλέκτες έργων τέχνης, υπάρχουν ορισμένες φωτογραφίες για τις οποίες είμαστε “περήφανοι” και κάποια έργα τέχνης τα οποία μας “κέρδισαν”. Το τοπίο, τα χρώματα, το που ή με ποιον/α το πρωτοείδαμε, ασυναίσθητα μας βγάζει την καλλιτεχνική μας πλευρά. Συνήθως, αυτές οι φωτογραφίες ή τα έργα τέχνης μας φτιάχνουν το κέφι, οπότε τι καλύτερο από το να τις βλέπουμε κάθε μέρα, όχι μόνο από την οθόνη του κινητού μας ή του υπολογιστή μας, αλλά πάνω από τον καναπέ στο σαλόνι του σπιτιού μας, στον άδειο τοίχο του γραφείου μας ή ακόμα και στο υπνοδωμάτιό μας, εκτυπωμένα σε καμβά. Αυτό το έργο τέχνης ή η φωτογραφία ή μια ομάδα φωτογραφιών (collage) από διάφορα γεγονότα θα σας δώσουν μια μεγάλη δόση θετικής ενέργειας, αλλά και θα κρατήσει τις αναμνήσεις σας ζωντανές.

Αυτό μας είπε μια κοπέλα, που πριν από λίγες μέρες μας επισκέφτηκε. Είχε ένα collage με πάνω από 100 φωτογραφίες, και ενδιαφερόταν για εκτύπωση σε καμβά. Είχε φτιάξει μόνη της το collage και η μοναδική της απαίτηση ήταν να το έχει όσο πιο σύντομα γίνεται γιατί αυτός που ήθελε να το κάνει δώρο έφευγε για το εξωτερικό την επόμενη μέρα. Συνήθως για την εκτύπωση και το τελάρωμα του καμβά χρειάζονται 48 ώρες, κάτι που απλά δεν ήταν αποδεκτό, από την κοπέλα, λόγω χρόνου. Βέβαια και η απογοήτευση ενός πελάτη, δεν είναι αποδεκτή από εμάς. Οπότε η επιλογή ήταν να παραδοθεί ο καμβάς εκτυπωμένος και τελαρωμένος στην ώρα του. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας ευχαριστημένος πελάτης και ένα άριστο αποτέλεσμα.

Εκτύπωση σε καμβά

  • Τι πρέπει να προσέχουμε

Η εκτύπωση σε καμβά ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι. Όλοι όσοι έχουν έναν εκτυπωτή πιστεύουν ότι μπορούν να εκτυπώσουν σε καμβά. Αλλά όλοι οι εκτυπωτές δεν είναι το ίδιο. Για την σωστή εκτύπωση σε καμβά, απαιτείται ένας 12μέλανος εκτυπωτής με ανεξάρτητο φωτογραφικό μαύρο αλλά και κόκκινο χρώμα, για την άριστη απόδοση των χρωμάτων στον καμβά. Ο καμβάς προορίζεται για εσωτερικό χώρο, οπότε και δεν απαιτούνται χημικά χρώματα, αφού δεν έρχεται δε επαφή με διάφορα καιρικά φαινόμενα. Τα μελάνια νερού σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άριστα για εκτύπωση σε καμβά, αφού δεν μυρίζουν και τονίζουν ακόμα περισσότερο τα χρώματα και τις λεπτομέρειες του έργου ή της φωτογραφίας. Όλες αυτές τις λεπτομέρειες, που κάνουν την διαφορά, έχουν κατά νου αυτοί που ενδιαφέρονται για εκτύπωση σε καμβά και έχουν υψηλές απαιτήσεις. 

  • Gallery walls

Ένα από τα στοιχεία εσωτερικής διακόσμησης πολύ γνωστό, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, είναι οι gallery walls (ένας μέρος του τοίχου που φιλοξενεί διάφορα έργα τέχνης και φωτογραφίες). Αρκεί μια βόλτα στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φωτογραφίες gallery walls, είναι πλέον ένα καθημερινό φαινόμενο.  Ένας gallery wall, άσχετα εάν είναι μικρός ή μεγάλος, με προσωπικές επιλογές από φωτογραφίες και έργα τέχνης, εκτυπωμένα σε καμβά και με τον κατάλληλο φωτισμό, αυτομάτως ο χώρος παίρνει άλλον αέρα και γίνεται πιο προσωπικός. Φανταστείτε έναν τοίχο στο χώρο σας με διάφορες “καλλιτεχνικές” φωτογραφίες από επισκέψεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ή ακόμα καλύτερα ένα έργο τέχνης που για κάποιο λόγο σας αντιπροσωπεύει, και όλα αυτά εκτυπωμένα σε καμβά. Το τελικό αποτέλεσμα… κάτι για το οποίο μπορείτε να είστε περήφανος/η.

Ενδιαφέρεστε να δημιουργήσετε τον δικό σας gallery wall; Επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε άμεσα. Έχουμε πρόσβαση σε διάφορες βάσεις δεδομένων με εκατομμύρια φωτογραφίες και έργα τέχνης κατάλληλα για εκτύπωση σε καμβά και διαθέσιμα σε διάφορες διαστάσεις. Επίσης, διαθέτουμε, τον Canon IPF8400 ένα από τα τελευταίους 12μέλανους εκτυπωτές της Canon, ο οποίος εγγυάται άριστα αποτελέσματα, κατάλληλα για έναν gallery wall.